Újabb kábítószerkereskedő bandát tartóztatott le a bíróság, több mint 130 millió forint értékben foglaltak le vagyontárgyakat

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a négy – 48, 46, 25 és 21 éves – szolnoki férfinak a letartóztatását, akik 2022 óta szolnoki és a környező települések lakóinak rendszeresen értékesítettek kábítószert.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 48 éves férfi 2022-től kezdődően az elfogásáig, Szolnokon több szolnoki, illetve környező településbeli személynek számos alkalommal értékesített kábítószert a szolnoki lakóházában. Volt olyan vevője, akinek közel egy kilogrammnyi kábítószert is eladott, és rendelkezett állandó, valamint alkalmi vevőkkel is. A férfi a kábítószert a lakóházához közeli lakatlan ingatlanban tárolta.

A 46 éves gyanúsított – aki az idősebb férfi testére – két fiával együttműködve értékesített kábítószert Szolnokon. Nekik is volt olyan, más vármegyei vevőjük, akinek több mint másfél kilogramm kábítószert értékesítettek, emellett Szolnokon egymással együttműködve folyamatosan árulták a kábítószert.

A kábítószert a 25 éves férfi szerezte be úgy, hogy azt a csomagküldő szolgálat szállította ki neki, legutoljára november 7-én érkezett egy 2800 grammos csomag részére, éppen akkor, amikor a rendőri intézkedés folyt.

A beszerzést intéző gyanúsított a kábítószert egy, az általa erre a célra bérelt szolnoki belvárosi lakásban tartotta, itt történt a kábítószer átcsomagolása, kimérése. Itt voltak az ezekhez szükséges eszközök is, mérleg, kanál, műanyag tasakok. Összesen bruttó 4 kilogramm kábítószert foglaltak le.

Az ügyészség indítványa szerint, figyelemmel a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés nagyságára (5-20 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés) a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől alappal lehet tartani.

A nyomozás jelenlegi szakaszában az ügyészség szerint a bizonyítás megnehezítésének veszélye is megalapozott, ahogyan arra is hivatkozott az az indítvány, hogy a gyanúsítottak esetében a bűnismétlés veszélye is fennál, hiszen ketten közülük büntetettek, és mindannyian – legalább részben – a bűncselekmény elkövetéséből tartották fenn magukat és családjukat.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve 2023. november 9-én elrendelte mind a négy gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzésével szemben valamennyi gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda ezt a tájékoztatást adta az ügyben.

Kapcsolódó cikkek